środa, 3 grudnia 2014

WĄTRÓBKA Z POMIDORAMI

Wątróbka to takie specyficzne mięso, które nie każdy lubi. U mnie jednak raz na jakiś czas gości na stole, zazwyczaj podsmażona z cebulką, tym razem postanowiłam trochę pokombinować i zrobiłam wątróbkę z pomidorami. Podałam ją na obiad z ziemniakami.

 Składniki:
  • 350 g wątróbki z drobiu
  • 1 por
  • 3 pomidory
  • olej i masło
  • sól i pieprz

  • Przygotowanie 

    Pomidory oblewamy wrzącą wodą, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki. Do rondelka wkładamy masło i dodajemy pokrojone w krążki pory. Kiedy się zeszklą, wsypujemy pomidory i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Wątróbkę myjemy, czyścimy, kroimy na kawałki i podsmażamy na patelni. Następnie wątróbkę przekładamy do pomidorów, mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz