Składniki:
- dwie zupki chińskie (ostra i łagodna)
- kapusta pekińska
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy
- 4 jajka
- majonez
- sól i pieprz
Przygotowanie
Kruszymy makaron z zupek chińskich, wsypujemy przyprawy z zupek (bez oleju) i zalewamy szklanką wrzącej wody – odstawiamy na ok 5 minut w tym czasie makaron powinien wchłonąć wodę – jeśli nie, odcedzamy makaron. Kapustę szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę i por również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz i 4-5 łyżek majonezu. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki.
Kruszymy makaron z zupek chińskich, wsypujemy przyprawy z zupek (bez oleju) i zalewamy szklanką wrzącej wody – odstawiamy na ok 5 minut w tym czasie makaron powinien wchłonąć wodę – jeśli nie, odcedzamy makaron. Kapustę szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę i por również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy sól, pieprz i 4-5 łyżek majonezu. Mieszamy dokładnie i odstawiamy do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz